2 hours ago
#1011 Quote
Rád říkám, že jsem šikovnej. Umím opravit skoro všechno. Pračka? Vyměním topení. Myčka? Pročistím filtry. Ale poslední dobou mi dělala starost moje stará vrtačka. Ta, co mi sloužila patnáct let. Kladla odpor, uhlíky došly, už to nebylo ono. Potřeboval jsem novou. Profi. Za pět tisíc.

Byl problém. Dělám v autoservisu jako lakýrník. Stříkám auta, brousím, leštím. Prach, smrad, ale peníze? Nadprůměr ne. Živnost mi sežrala krize. Zakázek ubylo. A z pěti tisíc se stala částka, co jsem si nemohl dovolit.

Jmenuju se Leoš, je mi sedmatřicet. Bydlím v paneláku na okraji Ostravy. Žiju sám. Přítelkyně není, děti nejsou. Jen dílna v garáži, nářadí a já. Ten večer jsem seděl v obýváku, díval se na hokej a prohrával. Ne já, ale Ostrava. 2:5. Naštvaný jsem to vypnul.

Do postele se mi nechtělo. Byla teprve desátá. Projížděl jsem mobil. Kámoš standa, se kterým chodím na houby, mi kdysi poslal odkaz. Psal, že tam hraje občas. Že je to zábava, ne práce.

Otevřel jsem ten odkaz. Stránka vypadala dobře. Byla moderna, přehledná. Psali tam o rychlých výhrách, o nízkých poplatcích, o kryptoměnách. Lákalo mě to. Ne kvůli penězům. Kdo by nechtěl vyhrát, že. Ale hlavně kvůli tomu, že jsem si chtěl vyzkoušet, jestli mám kliku jako standa.

Zaregistroval jsem se. Trvalo to dvě minuty. Byl to web zaměřený na hazardní hry v kasinu litecoin. Krypta, žádné banky, žádné čekání.

Vložil jsem pět set korun. Tu částku, co jsem měl na benzin a svačiny do práce. Říkal jsem si – prohraješ, budeš chodit pěšky tejden. Vyhraješ, koupíš vrtačku.

Roztočil jsem první hru. Téma les. Zvířátka, stromy, houby. Byla to taková uklidňující blbost. Ideální po lakýrně, kde čicháte ředidla. Sázka deset korun. Točil jsem pomalu.

Prvních deset otoček nic. Pak pár korun zpět. Pak zase nic. Byl jsem v půlce kreditu. Už jsem smiřoval s tím, že prohraju. A pak najednou – padl jelen. Zlatý jelen. To byl bonus.

Otevřela se nová obrazovka. Mýtina. Měl jsem sbírat lesní plody. Každý plod měl hodnotu.

První plod – 30 Kč.
Druhý – 60 Kč.
Třetí – 120 Kč.

A pak přišla druhá úroveň. Medvěd. Kliknul jsem na něj. Medvěd mi dal 500 Kč.

Třetí úroveň. Vlk. Klik. Vlk vyplivl 1 200 Kč.

Čtvrtá úroveň. Liška. Ta přidala 3 800 Kč.

Když se to zastavilo, na displeji svítilo 14 400 Kč.

Mobil mi spadl na zem. Zvedl jsem ho. Číslo tam pořád bylo. Vstal jsem, prošel se, podíval se na hodiny. Bylo půl jedenácté. Všechno normální. A já držel v ruce výhru, za kterou bych mohl koupit tři nové vrtačky.

Další den jsem stál v hobbymarketu. Vybral jsem vrtačku. Ne za pět, ale za sedm tisíc. Profi udělátko s příklepem. K tomu nový bity, vrtáky, celý set. Zbytek jsem dal do rezervy.

Když přijela, rozbaloval jsem ji jako malej kluk. Voněla novotou. Hned jsem ji zkusil na starým šroubu v garáži. Utáhla ho levou zadní.

Seděl jsem pak na gauči, díval se na ni a říkal si, že ta cesta byla bláznivá. Kdo by řekl, že člověk, co lakuje auta, vyhraje vrtačku na hazardních hrách v kasinu litecoin?

Od té doby hraju. Ale s rozumem. Jednou za měsíc. Stovka. Maxim dvě stě. A vždycky si říkám – tohle je cena za večerní zábavu. Když prohraju, tak prohraju. Když vyhraju, tak vyberu hned. Žádné "ještě jedno kolo". To je past.

Vrtačku mám dodnes. Dělá mi radost při každé opravě. A pokaždé, když ji zapnu, vzpomenu si na ten večer, kdy místo hokeje padal zlatý jelen.

Hazard je o štěstí. Ale taky o tom, kdy říct dost. Já to řekl. A nelituju.

Když se někoho zeptáte na online kasina, uslyšíte samé negativní příběhy. Lidi, co prohráli byt, auto, rodinu. Já vám dám ten svůj. Obyčejný. Kde prohra nepřišla, výhra se utratila za nářadí a všechno skončilo dobře.

Nejsem žádný vzor. Jen se o to podělil. Třeba to někomu pomůže uvědomit si, že i v hazardních hrách v kasinu litecoin jde být rozumný. Nenaletět. Nevěřit systémům. Prostě si jeden večer zahrát, vyhrát, vybrat a pak v klidu spát.

Dělám to tak dodnes
0